Хиляди британски деца-мигранти са изпращани на австралийски педофили

Хиляди британски деца-мигранти са изпращани в австралийски институции, ръководени от известни педофилски кръгове, показват доказателства, представени при разследване на сексуалното малтретиране на деца в Лондон.

Д-р Маргарет Хъмфрис от Детския миграционен тръст е заявила при разследването на сексуално насилие над деца в Лондон, че служители за набиране на персонал са били изпратени в Обединеното кралство, за да изберат деца за църковни и благотворителни фермерски училища в Австралия, въпреки че са знаели, че тези институции са управлявани от педофили.

„Аз мисля, че бихме категоризирали  това като трафик на деца“, каза тя в петък.

Педофилските пръстени се крият от обикновеното полезрение, и според доказателствата хиляди уязвими деца от Великобритания, са били осъдени да живеят в Австралия под „грижата“ на онези, от които те трябва да бъдат защитени.

SBS съобщава:
Сред най-лошите извършители са били Католическият орден „Християнски братя“, който ръководел селскостопански училища в Западна Австралия и подкрепяното от кралството „Феърбридж общество“, което е управлявало селскостопански училища в NSW.

Разследващите са чули от бившите деца – мигранти да казват, че те са били редовно използвани сексуално и бити от персонала, били са оскъдно хранени, обличани и учени, и използвани като виртуална робска работна ръка във фермите.

Също така са научили, че властите във Великобритания и Австралия са знаели за скандалите със сексуално насилие в институциите, но никаква подходяща инспекторска система не е била на място и е допуснато виновните институции да продължат с дейността.

„Сега е много по-ясно, че се е знаело, че някои от институциите са били съвсем явни педофилски кръгове“, заявява Хъмфрис пред разследващите.

Тя казва, че сексуалната злоупотреба дори с едно дете е трябвало да доведе до разследване, но това не се е случило и са насилени стотици деца.

Хъмфрис, която през 1993 г. получи орден „Австралия“ за работата си с бивши деца-мигранти, заяви, че режимът на тормоз и побои в институциите показва, че децата са се страхували да се оплачат от злоупотребите.

Тя казва, че децата, които избягали и се оплачели на полицията, неизменно не им е вярвано и са били върнати на институцията, където те често са били бити пред другите за назидание.

Те са били оставяни „сами и изолирани“ да се справят сами с насилието, казва тя.

Хъмфрис отхвърли защитата, че такова насилие е било в реда на „нормите на деня“.

„Кога изобщо нормите на деня са били изнасилване на деца, малтретирането им по този начин?“, пита тя.

В четвъртък бившият британски премиер Гордън Браун заяви пред разследващите, че детската миграционна схема е „национален позор“ и Британското правителство трябва да компенсира останалите над 2000 деца – мигранти преди те да умрат.

През 2010 г. Браун се извини на бившите деца – мигранти от името на Британското правителство за причиненото им нещастие чрез схемата.

За (НА)ЛИЧНО 363 Articles
Александър Атанасов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван