СНИМКА НАМЕРИ, (ЗАМ.) МИНИСТЪР УВОЛНИ!

В разигралият се цирк с двамата зам. министри от кабинета “Борисов 3” според нас стана ясно следното:

Както се вижда от случилото се през изминалите дни, зам. министъра на регионалното развитие Павел Тенев постъпи доблестно и подаде своята оставка. Всеки непредубедено проследил казаното от подалия оставка зам.министър Тенев в предаването “Тази сутрин” по БТВ ще се съгласи, че става въпрос за човек с принципи, семейство и чест. Човек, който е професионалист, но очевидно е изключително неопитен в политическите интриги и циркове. За съжаление в този случай това се оказа в негов минус, а не плюс. Неговото отстраняване най-вероятно е плод на кандидат с подобна репутация и качества, мотивация и желания за заемане на позиция като тези на неподалия оставка зам.министър на транспорта Ангел Попов. От случилото се става ясно, че хора, които искат да работят честно в полза на държавата и на обществото не биват допуснати в системата на държавата към момента и веднага биват отстранявани от множеството желаещи да използват държавната администрация за лични придобивки и облаги. Човек, който има експертен опит и се вижда, че наистина е честен и иска съвестно да си върши работата, също като г-н Тенев, бива дискредитиран от тенденциозно изтълкувана снимка в негов профил в социална мрежа.

От друга страна при зам. министър Ангел Попов, наблюдаме точно обратното. Недвусмислено от появата му по Нова Телевизия стана ясно, че той е гузен и не разбира от ресора, за който е назначен. Също така се видя, че се е вкопчил във властта и по никакъв повод не е готов да се раздели с поста си. Точно затова той не се поколеба да каже , че има подкрепата на Бойко Борисов, което и изключително съмнително, ако правителството цели наистина професионализъм и да постави нови стандари, различни от досега наложените за управление на България. В своя защита Попов показа срещу явно масовото недоволство, изразено от Асоциацията на международните превозвачи, писма в негова подкрепа. Дано не са и същите доказателства, представени пред премиера. Те будят само смях и съжаление.

Не е ли редно в крайна сметка да се постъпи справедливо и неподалия оставка Попов да бъде уволнен, а постъпилия доблестно Тенев да остане на позицията и да изпълнява длъжността си в полза на обществото? Досегашната практика показва, че в кабинетите Борисов за снимки се уволнява. За друго- засега не, явно всичко е изрядно. ИНТЕРЕСЕН ПОДХОД И СТАНДАРТ!

За (НА)ЛИЧНО 363 Articles
Александър Атанасов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван