Поредният атентат разтърси света

Днес Манчестър се събужда опустял, тъжен и отчаян. Светът е в траур след поредния терористичен атентат.

На 22 май, снощи, 22 души загинаха, а най-малко 60 бяха ранени. Трагедията се случва по време на концерт на Ариана Гранде в Манчестър. Мишената на предполагаема терористичен акт този път са предимно деца, фенове на певицата.

След края на концерта избухва бомба във фоайето на залата. Според последна версия експлозиите са били две. Британският премиер Тереза Мей споделя, че инцидентът се разглежда като „ужасяваща терористична атака“. Полицията подкрепя това твърдение и търси извършителите.

„Докато чаках, бомбата се взриви и ме хвърли над 9 метра от едните врати до другите. Когато станах, видях тела по пода. Първата ми мисъл беше да вляза в залата и да намеря семейството си.“ споделя Анди Хол, отишъл да посрещне своите съпруга и дъщеря след концерта.

Залата в Манчестър е втората най-голяма в Европа, с капацитет от 20 000 души. Фоайето е свързано и с основната транспортна точка на града – метростанция „Виктория“. Певицата не е пострадала след взрива, но е получила пристъп на истерия. Турнето й е отменено, като Гранде публикува следното послание в личния си профил в Туитър: „От дъното на сърцето си, толкова много съжалявам. Нямам думи“.

Привърженици и членова на „Ислямска държава“ ликуват в социалната мрежа Туитър, съобщи „Ройтерс“. Те си разменят приветствия и призовават още подобни атентати да бъдат извършвани в Европа и САЩ.

Днес сутринта, 23 май, автогара „Виктория“ в столицата Лондон е била затворена и евакуирана, след откриването на съмнителен предмет.

 

Репортаж на CBS показва кадри от охранителните камери на залата, веднага след експлозията:

За (НА)ЛИЧНО 363 Articles
Александър Атанасов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван