За римски салют също ли се уволнява?

След разигралият се цирк с двамата зам. министри, за който Ви разказахме вчера, Радио 42 направи проучване , според което нацисткия поздрав всъщност е римски салют! 

Взаимстван е също и от поддръжниците на фашизма под управлението на Бенито Мусолини. Дори в България той е бил използван от организации като Бранник, Ратничество за напредък на българщината и Съюз на българските национални легиони и други.

Първоисточникът на този поздрав се свързва с Древен Рим- много преди времето на Хитлер. В древността този поздрав е бил символ на доверието, лоялността и приятелството. Французите, американците, италианците, гърците и съответно германците също използват римския поздрав през годините.

Тогава, при всички изброени варианти на салюта, как може да стане ясно какво точно е имал предвид зам. министъра на регионалното развитие Павел Тенев? Особено като никой не го е попитал?

Както сами можете да забележите от снимките по-долу, дори двама президенти на САЩ използват римския поздрав в знак на лоялност и добронамереност, по време на своето управление. 

За (НА)ЛИЧНО 363 Articles
Александър Атанасов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван