КАУЗА ЛИЧНО! Призоваваме всички земеделски стопани да спрат да използват препаратите на Агрия АД!

От кауза ЛИЧНО призоваваме всички земеделски стопани да спрат да използват препаратите на Агрия АД, които тровят и унищожават нашата земя.

 

Председателят на надзорния съвет и собственик на Агрия Ад, Николай Нейчев, внася незаконно опасни препарати от Китай и трети страни, с недоказан произход и състав. Както много земеделски стопани са се убедили,  след използване на такива „препарати за растителна защита“, освен вредителите, често пъти и самата селскостопанска продукция се унищожава или се намалява значително. Внасяните отрови само се пакетират в завода на Аргия АД и Николай Нейчев, но не се произвеждат там. Те се представят и продават като препарати за растителна защита.

Осъществяваната печалба за Нейчев и компания е около 400%. Това показва недвусмислено какво продават и какво е качеството, че реално Агрия АД продава на земеделските стопани единствено и само измама, лъжа и смърт. Така наречените препарати за растителна защита съсипват плодородните български земи, но и правят продукцията вредна както за човека, така и за околната среда. Почвата и земята са най-ценното, което България притежава. Внасянето на отрови с цел генериране на по-голяма измама и повече печалба е недопустимо.  Щетите нанесени от Николай Нейчев и алчността му за повече пари също са недопустими. В България явно се позволява, когато плащаш на когото трябва, да тровиш всички останали.

За гореописаното са подавани многократно сигнали в ДАНС и Прокуратурата, а действията на Нейчев са небезизвестни. Мерки не са предприети, защото Нейчев явно плаща на когото и с каквото трябва. Явно Нейчев няма скрупули да продаде и семейството си, за да продължи да трови и да лъже земеделските стопани, а и всички нас. С оглед очакваните тежки санкции и спирането подпомагането от ЕС за България , както и очертаващата се криза в сектора, се надяваме тя да помогне за очистването от подобни измамници и търговци на отрови.  Явно Нейчев плаща на когото трябва и поради липса на каквито и да е действия от държавата , това следва да са облечените в държавна власт бандити и изроди. Нейчев освен български е и канадски гражданин.

С цел предодвратяване бягството на Нейчев и кръга около него, те ще получат възмездие за извършваното от десетки години, кауза ЛИЧНО е предприела и ще предприеме редица действия. Продукцията се представя за произведена в България ( следователно и ЕС) . От нея са потърпевши не само българите, но и редица други народи в Европа. Като произведена в ЕС, тя през Италия, се разпространява и в редица страни из ЕС. Предприемаме действия да уведомим органите за наказателна отговорност в България, европейските комисари по земеделие, околна среда и защита на потребителите. Документирано е изпратен сигнал и до Интерпол, както и други праворазследващи органи в Европа. Сигурни сме, че канадското гражданство няма да позволи на Нейчев да се измъкне и да организира подобна схема в друга част на света, или да продължи осъществяването й чрез поставени лица в България. Подробна информация за начина, фирмите и лицата, замесени в ужасяващата схема е налична и добре документирана. Същата е на лице в ДАНС , както и българската Прокуратура, за което е лично запознат Главен Прокурор СОТир ЦАЦАров. Действие от негова страна или тази на българската „правораздавателна система“, както и досега, едва ли може да се очакват.

Разчитаме на земеделските стопани и производители за тяхната подкрепа. Призоваваме всички тях да спрат да използват препаратите на Агрия АД и да тровят земята, а чрез изкараната продукция и нас- българите, или другите страни, в които тя се внася.

За (НА)ЛИЧНО 363 Articles
Александър Атанасов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван