Истината за фалита на КТБ по разследване на топ журналистката Маргарита Михнева

До Корнелия Нинова- председател на БСП

с копие до:

Г-н Иван Гешев- Специализирана прокуратура
Г-н Сотир Цацаров- Главен прокурор на Р. България

ОТКРИТО ПИСМО:
От Маргарита Михнева, журналист

Уважаеми  Г-н Иван Гешев

Споделям искрено настояването Ви от тези дни, да бъде огласен пълният списък на политиците, взимали пари на ръка от КТБ.
Ще си позволя да спомена моя скромен опит в тази борба. Може би ще Ви е от полза:

Преди време, в свои разследвания аз огласих имената на политици и журналисти, взимали пари от КТБ? Вследствие на което ми бяха повдигнати пет съдебни дела.  

През 2014 г. направих журналистическо разследване за финансирането на партия НДСВ от Цветан Василев. Доказах с документи и свидетели, че с покровителството на политика Димитър Абаджиев, шофьорът на Антония Първанова е взел на ръка, в мазето на сградата, без подпис 250 000 евро. Уговорката била : Антония Първанова –председател на НДСВ да направи критичен коментар за Делян Пеевски в предаването на Кеворк Кеворкян „Всяка неделя”.

По това време разривът между Василев и Пеевски започваше. Прокуратурата поиска записа на „Всяка неделя“, разпита свидетели, направи претърсвания...

След моето разследване, Антония Първанова написа гневно писмо срещу мен до бТВ, а тв. водещият Антон Хекимян прочете в ефир право на отговор на Кеворкян, който ме обвини в лъжа. Телевизията спази закона: даде думата на всички засегнати страни. Не знам каква е съдбата на това досъдебно производство. Зная само, че 250 000 евро и до ден днешен не са постъпили в касата на НДСВ. От медиите разбрах, че след този скандал Димитър Абаджиев , сменил няколко политически партии СДС, ДСБ, РЗС… бил изпратен консул в Шанхай, а днес е посланик в Словения .

Друг редовен посетител в кабинета на Цветан Василев бил и Красимир Каракачанов /те, двамана, са роднини по съпружеска линия. Така твърди политикът Велизар Енчев/. Вицепремиерът днес казва, че не е взимал пари на ръка от Василев, а Николай Бареков и адвокатите на Василев твърдят обратното. Кой казва истината? Бареков показа документи от които се вижда, че Каракачанов е получавал тлъсти суми от Тв7. Ще разберем ли някога какво са се договаряли на четири очи в кабинета на банкера далечните роднини Василев и Каракачанов? Да сте чули политикът Каракачанов някога да е коментирал казуса КТБ?

Г-жо Нинова, ще поискате ли оставката на Каракачанов, ако съдебното дирене докаже , че той е взел сериозни суми от КТБ?

Красимир Каракачанов

Тънка е нишката между КТБ и журналистиката, госпожо Нинова. Освен имената на политици, трябва да настоявате да бъдат огласени и имената на журналисти които с пари на КТБ обслужват партийни интереси. Защо не питате госпожа Станишева за какво е била разпитвана от прокурорите? Нали е социалистка и не би трябвало да има тайни от Партията. Известно е, че тя има медии. Щом е била на разпит за КТБ, значи става въпрос за финансиране.

Съпругата на Цветан Василев заведе гражданско дело срещу мен за 100 000 лева. Като свидетел, от страна на госпожа Василева, в съда се появи журналистката Люба Кулезич. Пред съдия журналистката даде показания, че лично е придружавала Антоанета Василева при посещенията й в България въпреки, че знае за международната заповед от Интерпол.

Бареков твърди, че Пеевски е настоявал да назначат Люба Кулезич на работа в Тв7. За предаванията си тя е получавала космически хонорари. Днес същата Кулезич громи Пеевски. Захапала е здраво и Борисов. Въпреки, че беше и на неговата хранилка? Помните ли есемеса, който й прати премиерът със съдържание: „Обичам те… Мисля те!”

И само Бареков ли е „голямото зло” в обвинителния акт на прокуратурата? В счетоводните документи на фалиралата Тв7 се вижда кои журналисти и политици са прибирали милиони от КТБ. По 10 000 лева на ръка месеци наред от КТБ е получавала и журналистката Соня Колтуклиева.

Соня Колтуклиева, взела едни пари, иска оставката на Орешарски в Биг Брадър!

Огласих този факт и… ето ново дело срещу мен за клевета. Защитник в съда на Соня дойде Ирена Соколова от ГЕРБ. Колтуклиева твърди, че аз и прокурор Гешев сме фалшифицирали подписа й в КТБ! Парадоксът е, че тя няма да бъде осъдена за взетите пари, а ще се размине с минимална глоба за неплатени данъци върху тях.

Журналистката Колтуклиева публично заявява, че е била доверено лице на Бойко Борисов при воденето на преговори с Цветан Василев за спасяване на банката. Спасявал банката и журналистът Огнян Стефанов. И той бил доверено лице в началото на Борисов, после се разочаровал и заобичал Василев. Поне така пише в книгите си…

Огнян Стефанов

И Огнян Стефанов е с няколко повдигнати обвинения за източване на пари от КТБ. Госпожо Нинова, спирам до тук за да не Ви дотягам. И какво като огласих имената на политици и журналисти, взимали пари от КТБ? Сдобих се с пет съдебни дела срещу мен. А пенсията ми от пет години е закована на 191 лева. За 45 годишен трудов стаж. Отпред на фронтовата линия от едната страна на барикадата са журналистите Крачунов, Беновска, Антон Тодоров… а срещу тях от окопите стрелят Кулезич, Огнян Стефанов, Колтуклиева…. Отзад, в тил, са политиците и плащат.

Ивайло Крачунов

Та, съветът ми е: Госпожо Нинова, внимавайте когато посочвате имена на политици и журналисти, защото тези хора често и неочаквано сменят позициите си на барикадата.

24 юли 2017 г.  С уважение Маргарита Михнева 

За (НА)ЛИЧНО 363 Articles
Александър Атанасов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван