Енергоспестяващите крушки са опасни за здравето

Енергоспестяващите  крушки съдържат живак. Живакът е мощен невротоксин, който е особено токсичен за децата и бременните. Живакът е особено токсичен за мозъка, нервната система, черния дроб и бъбреците.

Изследване, проведено от учени от института Fraunhofer Wilhelm Klaudic Institute показа, че тези крушки, ако се счупят в дома ви, отделят 20 пъти повече живак от максимално допустимото количество.

Енергийно ефективните крушки могат да причинят:

Виене на свят,  Главоболия , Мигрени , Припадъци (апоплектичен удар), Умора, Неспособност за концентрация

Нервност

И всичко това е в следствие на живакът който се съдържа енергоспестяващата крушка. При нагряване на живакът вътре, той не само се разширява, но и започва да отделя изключително вредни електромагнитни вълни (радиация). Представете си че това е над главата ви в всеки ден, тогава не се учудвайте защо постоянно ви боли главата, защо имате болки в сърцето или защо сте минали няколко прединфарктни и прединсултни  състояния.

а сега да поясни какво е живакът

Той е  е мощен невротоксин, който е особено токсичен за децата и бременните. Живакът е особено токсичен за мозъка, нервната система, черния дроб и бъбреците. Той може също така да причини увреждане на сърдечносъдовата, имунната и репродуктивната системи. Живакът може да доведе до пристъпи на треперене, нервност, безсъние, загуба на паметта, главоболия, рак и Алцхаймер.

Оказва се че енергоспестяващите крушки могат да предизвикат и рак!

Нови изследвания, проведени от Питър Браун в Берлин показват, че тези крушки съдържат токсични канцерогени, способни да причинят рак:

Фенолът е леко киселинен токсин под формата на кристали, които са получени от катран и се използва в химическата индустрия.

Нафталинът е запалимо съединение под формата на кристали, произведено от дестилирането на катран, и се използва като суровина в химическата индустрия.

Стирен, ненаситена въглеводородна течност, която се получава като вторичен продукт при производството на нефт.

Енергоспестяващите крушки причиняват и повишаване на радиационния фон

Енергоспестяващите лампи излъчват UV-B радиация и малко количество UV-C радиация. Всеобщо признато е че UV радиацията уврежда кожата (причинява рак на кожата) и очите. Радиацията от енергоспестяващите крушки пряко засяга имунната система и уврежда кожната тъкан в такава степен, че препятства образуването на витамин D.

Енергоспестяващите крушки са особено опасни за  хора страдащи  от диабет , доказано е вече ,че енерго спестяващите крушки предизвикват покачване на захарта Когато този човек бъде изведен от тази среда, кръвната му захар се нормализира.

Накрая, тези крушки са толкова токсични, че не трябва да се изхвърлят в обикновения боклук. Те са опасни отпадъци.

Какво да правим, ако счупим енергоспестяваща крушка:

Всички трябва да напуснат помещението незабавно.

Отворете всички прозорци и врати.

Трябва да изключите отоплението, вентилационната и климатичната система и електрическите уреди.

Вземете тиксо, картон, влажна хартиена кърпа и стъклен буркан с капак.

Не използвайте метла. Метенето още повече ще разнесе живака в цялата къща.

Не използвайте прахосмукачка. Тя също допълнително ще разнесе живака в цялата къща.

Съберете счупеното стъкло с помощта на тиксо или намокрена хартия и го сложете парчетата в стъкления буркан.

Когато сте готови, затворете буркана и плътно залепете капака с тиксо.

След като почистите, не влизайте в дома си няколко часа като оставите прозорците отворени.

Свържете се с местните власти за правилното изхвърляне на счупената крушка.

Прочетете още: 5 стъпки за премахване на живака и на другите токсични замърсители от тялото

За сега, може да е позволено да се изхвърлят счупени или изгорели компактни флуоресцентни крушки на определени места в някои кметства, в някои пощенски клонове или в някои магазини.

За жалост, лошата новина е, че старите крушки скоро вече няма да са налични

Опасностите от крушките с компактна флуоресцентна светлина (CFL) или от компактните флуоресцентни крушки са отразени със свеж и дори бихме казали смразяващ хумор в това видео (на английски) :

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази статия. Ако намирате информацията за полезна  молим ви да е споделите с приятелите и семейството си. Подкрепата ви за усилията ни да споделяме безплатно информация ще бъде високо оценена.

СТОЯН СТРГОЙЧЕВ -ФИЗИК

За (НА)ЛИЧНО 363 Articles
Александър Атанасов

1 Comment

  1. Неолиберализмът, налаган чрез глобализма под натиска и в интерес на транс националните корпорации и техния гръб -ЛИХВАРИТЕ, освен че изцежда труда на хората и по административен път забранява едни производства за сметка на други, унищожава едновременно с това и тези, които ограбва. Това ли е свободата в човешката цивилизация с възможности за предприемчивост и справедлив начин за живеене на всеки отделен човек?
    И изобщо, съвременната цивилизация може ли да се нарече човешка като се има предвид какви са последиците за обикновените хора от провежданите политики както на национално, така и на общностно, международно и световно ниво и как тези политики са изтъкани от ЛИЦЕМЕРИЕ, ДЕМАГОГИЯ И ЛЪЖА???!!!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван