Главният прокурор внесе искане за снемане имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов

Днес, 21.07.2017 г., главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ  Живко Мартинов. Искането се основава на данни, събрани лично от прокурор от Специализирано звено „Антикорупция“ – Софийска градска прокуратура и потвърдени от проверка,  извършена от Държавна агенция „Национална сигурност“

а това е писмо до „Афера“ където се споменава името на депутата от ГЕРБ Живкко Мартинов

ВИЖ ТУК ОРИГИНАЛНОТО ПИСМО

Публикувано на 24.04.2014 / 10:37

ПИША ВИ АНОНИМНО: ВИЖТЕ КАК ХАЙДУШКАТА ИЗБИРАТ РЕГИОНАЛЕН ШЕФ НА ДИРЕКЦИЯ НА МВР И ДАНС!

Здравейте госпожо Томова, пиша Ви това писмо за да запозная широката общественост на град Добрич иръководството на МВР с всички задкулисни интриги, които се вихрят в ОД МВР градДобрич. Да започнем от най – съществената – именно борбата за директорския пост на настоящиякомисар Стефан Йончев. Същият е назначен по времето на ГЕРБ със съдействието на своякумец – бивш директор на ОД МВР Добрич, депутат от ПП ГЕРБ, член на Изпълнителнатакомисия на партия и областен координатор за град Добрич – Румен Иванов.

Самият Йончевсподеля, че отдавна има годините за пенсиониране от системата на МВР, след като езапочнал своята кариера НСС и откъдето след неистови усилия и след помоща на РуменИванов успява да стане Началник на РУП Албена.

След идване на новата власт за неговия пост се появяват няколко кандидатури – Ивелин Иванов (редови служител в „Икномическа полиция”) – на местната организация наБСП Добрич и на наскоро избраната лидерка на градската организация – Мая Димитрова.

Двамата са близки по линия на общ бизнес с кафе автомати. Втората кандидатура е нанастоящия Началник на РУП Балчик – Костадин Харитов. Същият е кандидатура наОбластния лидер на БСП Добрич – област – Сияна Фудулова. Зад тази кандидатура стойбившия Началник на РУП Балчик, който беше пенсиониран и е в много добри отношения сФудулова. За този кандидат е интересно да се отбележи в какви отношения е сначалника на досъдебното производство – не са само профисионални.

Третатакандидатура беше на бившия Директор на ОД МВР Добрич – Ивелин Пенчев. Зад тази кандидатура стоеше вече бившият председател на БСП град Добрич – Владимир Калчев,настоящ лидер на офиса на сдружението на Георги Първанов в областта.

Борбата се разрази между тези три кандидатури, като основната борба се разразимежду Иванов и Харитов. Първоначално беше обявено неофициално , чекандидатурата на Иванов ще бъде подкрепена за нов директор, но в последствиеслед като бяха представени няколко неопровержими доказателства за близките муотношения ( не само приятелски , а и финансови ) с представители на ГЕРБ – по точнобившия областен управител Желязко Желязков и Младен Изидов, а също така и с хора от сферата на източване на ДДС – кандидатурата му беше замразена.

От своя странасилното лобиране имаше от страна на Сияна Фудулова и местни бизнесмени за КостадинХаритов. За същия обаче бяха предоставени също неопровержими доказателства как ебил назначен на поста на Началник на РУП Балчик със съдействието на Живко Мартинов -лидер на град Добрич за ПП ГЕРБ. Така и тази кандидатура беше блокирана.

Междувременно комисар Йончев далеч не се оказа жертвеното агне , което ще се предаде без борба и по линия на контактите на своя кумец – посочен по горе, е провел няколкосрещи с ръководството на МВР и откъдето е получил гаранции, че няма да имапроблем да остане на поста, тъй като местните социалисти, на които принципно ебило определено да кадруват в МВР, не могат да се разберат кой да стане директор ипоради тая причина може спокойно да стои на поста, поне докато на поста е ЦветлинЙовчев.

В същото време от ОД МВР Добрич бяха пенсионирани по неясни критерии множествослужители, а други останаха на поста си, въпреки че същите имат навършени години –началника на кадри – Драганов, който се ползва с протекцията на висш партиенфункционер на БСП.

Към настоящия момент все още директор е комисар Йончев, а след неистово лобиране отстрана на Мая Димитрова и Деян Дяков за Началник на Сектор „Криминална” е сложенИвелин Иванов.

Беше поставен и нов началник на Паспортна служба вграда – без конкурс , който разправял на всеослушание, че бил съученик на главниясекретар на МВР – Светлозар Лазаров от Симеоново – вижда се, че партийните кадри на БСПсе подържат навсякъде в страната. В битката за тази служба пък той надделял, въпреки желанието на комисар Йончев да сложи на този пост зам. началничката на „Икономическаполиция”, която също била роднина на един партиен кадър на бившите управляващи.

Така беше „доброзорно” пенсиониран и директора на ДАНС – гр. Добрич, човек от кариерата , с добри профисионални и морални качества и в момента теченеистова борба кой да оглави тази служба, като кандидатите са няколко, с неясен за момента изход.

Такива неща се случват в МВР – Добрич.

Пиша Ви анонимно, защото не искам да навредя на служители в системата.

 

и още една интересна информация където пак се споменава името на същия депутат този път за около 5 милиона евро

текста по – долу е копиран от тук

Разследват шефовете на полицията в Добрич за връзки с ДДС измамници

Инспекторатът работи по множество сигнали срещу двамата. В сигналите срещу зам.-директора Харитов, бивш началник на РПУ- Балчик, че е в близки отношения с местния бизнесмен Антон Проданов, осъден през 2014 г. от Окръжния съд в Добрич на 1 година условно за измама с ДДС в размер на 59 000лв. Проданов, известен като Тима, заради твърденията му, че е близък с едноименната варненска групировка, се занимава с търговия със зърно.

Той използвал класическа схема с фирми бушони, прехвърляни на неграмотни цигани, за източване на ДДС и данъчни измами. Успяла е по този начин да прехвърли на роми над 20 фирми. Добричлии твърдят, че официалното му облекло е анцунг „Адидас”.

Преди години счетоводител на фирмите му е била Божанка Вуцова, в момента общински съветник от ГЕРБ в Добрич. В сигналите до МВР пишело, че полицейският началник е получил от Проданов луксозно жилище и кола.

Костадин Харитов беше една от спряганите кандидатури за директор на Областната дирекция на МВР през 2014 г. по времето на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Зад него стоеше тогавашният областен лидер на БСП в Добрич и депутат Сияна Фидулова. Кандидатурата на Харитов не успя, заради твърдения, че бил близък с ГЕРБ.

Веселин Колев също е разследван за връзки с ДДС измамници. Посредник била съпругата му, бивш служител на НАП. В сигнала се твърди, че през нейната счетоводна къща минават всички далавери на зърнените търговци, които крият данъци и вършат измами с ДДС. Преди да стане директор Колев ръководеше икономическа полиция в града.

Според запознати атаките срещу полицейските началници идвали и по партийна линия от ГЕРБ заради близостта им с местния депутат Живко Мартинов, човек на Цветан Цветанов. Наскоро Окръжната прокуратура в Добрич се самосезира по телевизионно разследване за източени 5,5 млн. лв по европрограми за ниезграден стадион в Шабла.

Запознати твърдят, че Веселин Колев е знаел за далаверата, но я покрил.

Отделно от това местната полиция е проспала откровена измама на дедесаря Проданов. Последният е взел наскоро 2 млн. евро кредит от местен клон на банка. Банката охотно му е дала парите срещу подземен гараж до бившия партиен дом в Добрич и два апартамента в столичния кв. „Дружба”. Сделката е очевидна измама и кредитът едва ли ще бъде върнат, защото фирмата взела кредита е вече прехвърлена на ром.

Към ръководството на МВР в София пристигали сигнали, че атмосферата на работа в Областната полицейска дирекция в Добрич е непоносима заради ръководството.

Имало случаи полицаи да бъдат „шамарени” в тоалетните от техните началници. Ценели се основно подчинението, слугинажа и раболепието пред шефовете.

На 13 май полицаите в Добрич сътвориха страхотен гаф при откриването на новата сграда на Административния съд в града. За събитието в града пристигнаха правосъдният министър Екатерина Захариева и шефът на ВАС Георги Колев. По разпореждане на директора на полицията всички пътища към града бяха отцепени от униформени, които да охраняват височайшите гости. Нареждането на директора Колев към подчинените му било: И пиле не трябва да прехвръкне!

Заради това полицейски патрул спрял колата на варненския митрополит Йоан на входа на Добрич. Владиката бил поканен да освети сградата на съда. Униформените обаче не го познали и не го пуснали да влезе в града. Владиката се ядосал и се върнал във Варна.

 

 

 

За (НА)ЛИЧНО 363 Articles
Александър Атанасов

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван